Eesti selle aasta parim räimeroog on restoranis Platz. Eesti Maitsete (Flavours of Estonia) projekti raames korraldati kogu novembri jooksul restoranides räime pakkumise ja söömise kampaania.
Kuu jooksul hindas komisjon, kuhu kuulusid toiduajakirjanikud ja –kriitikud välismaalt ning Eestist pakutavaid roogi. Hindajaid oli kokku 16. Esmane hinnang anti piltide ja kirjelduste alusel ning siis maitsti kõiki väljavalitud roogi ka päriselt. Paremusjärjestus kujunes järgmiselt:
1. Vahemereline räime mille feuille Platzis.
2. Röstitud räimed rukkileival tüümiani, soolakurgi ja cream freche’ga Kaerajaanis.
3. Räime tempura spargli ja wasabivahuga Neros.
4. Värske kurgi viilud kergelt marineeritud värskete räimedega Ö-s.
5. Praetud räimed vasikaliha, maapirni, maitserohelise, kukeseene velute-kastme, tilga tilliõli ja hapukurgiga Ö-s.
Kõik menüüd ja roogade pildid on näha Eesti Maitsete kodulehel www.eestimaitsed.com. Räimekuud toetasid Liviko Viru Valge, Nordea pank ja Tallinki Club One.
Tallinnas pakkusid räimede erimenüüd restoranid Ribe, Ö, Dominic, Paltz, Paat, MEKK, Vertigo, Kaerajaan, Kadriorg ja Pärl. Hotellide Olümpia, Kolm Õde ja Tallink Spa ja Conference restoranides olid samuti eraldi räimemenüüd. Restoranis Gloria pakuti räimebuffet, seda küll ettetellimisel. Sokos Hotel Viru hommikusöögil restoranis Merineitsi oli räimi võimalik nautida eraldi väljapanekuna. Pärnus oli põnev räimede erimenüü Ammende Villas.
Eesti Maitsed on projekt, mille algatas Eesti Peakokkade Ühendus koostöös EAS-i ja Havera Grupiga, et propageerida Eesti toitlustusasutusi ja Eesti toitu välismaalaste hulgas nii Eestis kui ka välismaal.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar